Elmélkedés

Kedves Naplóm!
imageMa egy megbeszélésen voltam, új mesejáték készül, nem csak zenés, animációs! Na nem nagyon animációs, csak kicsit, de akkor is izgalmas. Forog az agyam, tekeredik benne a mese. Közben szerződés érkezik, e-mail-re kell válaszolni, és jaj, még egy sms-re nem válaszoltam! De szerencsére van okos telefonom, így míg a zenészre várakozom, lazán elintézem az intéznivalókat. Hm, eszembe jut egy mesetáboros mese. Az idei kedvencem, Szatmárnémetiben született. Idézek belőle: ”…De a telefon nem kapcsolt be senkinek. Hirtelen bekapcsolt a tévé és a híradóban azt mondták, hogy:
– Az egész világban nem működnek a kütyük, mert jött a szupergonosz, aki vissza akarja állítani a régi rendet, ahol még nincs mobil, tablet, TV.
A TV ekkor kikapcsolt és megnyílt egy fekete lyuk, ami elnyelt minden technikai eszközt, modern dolgot és kidobott szalmaházakat, gyertyákat, szőnyegeket és mindent ami régi volt…”
Hogy a gyerekek milyen jól látja a dolgokat néha, és észre sem vesszük. Visszasírjuk a régi szép időket. Milyen szép időket? Hát tekintsünk csak vissza jól, milyen barbár volt az ember, aztán fejlődni kezdett és civilizálódott. S baj, hogy a technika is fejlődik az emberrel együtt? Igen, valóban ijesztő néha, de miért csak a rossz oldalát látjuk? Én végre kezdem látni a jót is. Annyi izgalmas dolgot lehet alkotni! Azt hiszem, ha valaki ezt visszavenné, az igazi szupergonosz lenne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *