Volt egyszer egy kerek erdő, közepén egy szív alakú tisztás

Számos izgalmas programot, minőségi időtöltést ajánlok minden meseszerető gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Szakmai műhelyek – 7-et egy csapásra gyakorlati mesemondó műhely

A műhelymunka során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemtondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét. A 10 és 20 órás műhelyeket nem csupán gyakorló pedagógusoknak, de egyetemi hallgatóknak, könyvtárosoknak, múzeumpedagógusoknak is ajánljuk, ugyanakkor bárkinek, aki szeretne mesélni.

Interaktív előadások

Tekergő mesepedagógia – Mesekonferenciákon, könyvtárakban tartok 1,5 – 2 órás interaktív előadásokat arról, hogyan és miért meséljünk, hogyan tudjuk segíteni a szülőket, pedagógusokat abban, hogy bátrabban meséljenek.
Ölelj meg egy fát – Interaktív előadás a mesék és a környezetünk kapcsolatáról. Miért fontos a természet? Hogyan fejleszti képzelőerőnket? Hogyan látjuk belső képeinket?

Mesélj otthon! – online mesemondó műhely

Anyukáknak, apukáknak, nagymamáknak, nagypapáknak mesélek, többnyire kismama klubokban. A foglalkozáson, azonban nem csupán én mesélek, hanem játszunk, meséket cserélünk, olykor a babákat is bevonva mondókázunk, masszírozó mesét tanulunk. Fő tevékenységünk a közös meseszövés, ahol azt gyakoroljuk, hogyan tudunk saját gyermekünknek szóban mesélni, róla, neki szóló történetet, hogy a későbbiekben vele együtt mesélhessünk.

Élő szavas mesemondás, zenés mesejátékok

Óvodás, kisiskolás, gimnazista csoporoknak mesélek élő szóval, ahogy régen nagyanyáink, nagyapáink tették, néha bevonva a mesehallgatókat is, hogy maguk alakíthassák olykor a mesét.
Gimnáziumi osztályoknak mítoszokat is viszek, akár tananyaghoz kapcsolódóan is. Zenés interaktív mesejátékok alkalmával hangszerek és népdalok is színesítik a meséket, együtt mesélünk a gyerekekkel, olykor egy-egy mesehős bőrébe bújva.

Mesetáborok

2013-ban Erdélyben, Fenyőkúton valósult meg az első Mesetábor, azóta számos tábort terveztem, szerveztem, egyre több helyszínen, több száz gyermek vett részt a táborok mesés programjain. A gyermekek mosolya és a felhőtlen jókedv, alkotásaik tarkasága folyamatosan kísér utamon. A táborokban mindennapos a mese, a meseszövés, az alkotás, a dramatizálás,  a csapatjátékok.

Pin It on Pinterest

Share This