Volt egyszer egy kerek erdő, közepén egy szív alakú tisztás

Számos izgalmas programot, minőségi időtöltést ajánlok minden meseszerető gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

MesÉlet – Mesébe zárt élet

Mi más lehet jobb ajándék szeretteink számára, mint saját életútjuk mesébe burkolva. Nincs szebb és meghatóbb annál, mint amikor visszahalljuk saját életmesénket. Legyen az szülinap, karácsony, bármely ünnepi alkalom, lepjük meg az ünnepeltet saját meséjével! Mert az ember történekben gondolkodik, történeteket mesél nap mint nap.

Elgondolkoztál már, hogy szólna a Te szüleid/nagyszüleid élettörténete?
– Kovács Mária 1940-ben Kolozsváron született, nehéz sorsú családban. Miután elvégezte az iskolát, elkerült otthonról…..
Szólhat ez másképp is:
– Volt egyszer hol nem volt, Hetedhét országon is túl, még az Óperenciás tengeren is túl, egy gyönyörű ország. Abban az országban, egy kincses városban élt egy igen szegény asszony és egy ember. Hát egy szép nap az Úr megajándékozta őket egy leánykával. Ahogy cseperedett ez a szegény leány, egyre szebb lett s egyre okosabb. Miután kiállta mind a 12 próbát, odaállt öreg szülei elé:
– Édesanyám, édesapám, én bizony elindulok világgá, szerencsét próbálni…

Keress elérhetőségeimen, és segítek megírni szeretteid MesÉletét, akár el is mesélem.

7-et egy csapásra – szó-képfestő gyakorlati mesemondó és mesejátszó műhely – 30 órás akkreditált képzés

A műhelymunka során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemtondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét. A 30 órás műhelyeket nem csupán gyakorló pedagógusoknak, de egyetemi hallgatóknak, könyvtárosoknak, múzeumpedagógusoknak is ajánlom, ugyanakkor bárkinek, aki szeretne mesélni.

Interaktív előadások

Tekergő mesepedagógia – Mesekonferenciákon, könyvtárakban tartok 1,5 – 2 órás interaktív előadásokat arról, hogyan és miért meséljünk, hogyan tudjuk segíteni a szülőket, pedagógusokat abban, hogy bátrabban meséljenek.
Ölelj meg egy fát – Interaktív előadás a mesék és a környezetünk kapcsolatáról. Miért fontos a természet? Hogyan fejleszti képzelőerőnket? Hogyan látjuk belső képeinket?

Mesélj otthon! – online mesemondó műhely

Anyukáknak, apukáknak, nagymamáknak, nagypapáknak mesélek, többnyire kismama klubokban. A foglalkozáson, azonban nem csupán én mesélek, hanem játszunk, meséket cserélünk, olykor a babákat is bevonva mondókázunk, masszírozó mesét tanulunk. Fő tevékenységünk a közös meseszövés, ahol azt gyakoroljuk, hogyan tudunk saját gyermekünknek szóban mesélni, róla, neki szóló történetet, hogy a későbbiekben vele együtt mesélhessünk.

Élő szavas mesemondás, zenés mesejátékok

Óvodás, kisiskolás, gimnazista csoporoknak mesélek élő szóval, ahogy régen nagyanyáink, nagyapáink tették, néha bevonva a mesehallgatókat is, hogy maguk alakíthassák olykor a mesét.
Gimnáziumi osztályoknak mítoszokat is viszek, akár tananyaghoz kapcsolódóan is. Zenés interaktív mesejátékok alkalmával hangszerek és népdalok is színesítik a meséket, együtt mesélünk a gyerekekkel, olykor egy-egy mesehős bőrébe bújva.

Mesetáborok

2013-ban Erdélyben, Fenyőkúton valósult meg az első Mesetábor, azóta számos tábort terveztem, szerveztem, egyre több helyszínen, több száz gyermek vett részt a táborok mesés programjain. A gyermekek mosolya és a felhőtlen jókedv, alkotásaik tarkasága folyamatosan kísér utamon. A táborokban mindennapos a mese, a meseszövés, az alkotás, a dramatizálás,  a csapatjátékok.

Pin It on Pinterest

Share This